15 Mayıs 2016 Pazar

Aradığınız aşkı hiç bulamayabilirsiniz. Erkekler bu fikre kendinizi alıştırın. Hepimizin iyiliği için!


 
Filmler, diziler, okuduğunuz romanlar, hatta anne ve babanız size bunun tam tersini anlatıyor biliyorum. Ama gerçek bu.  Erkeklerin aşk konusunda bir ilahi adalete inanmaları hayatı hepimiz için zorlaştırıyor.

Her insanın bu gezegende geçirdiği kısa ömrü uhdesinde aradığı aşkı, aşkları bulabilmesini, görmeyi arzuladığı tüm ilgi ve sevgiyi tadabilmesini gönülden isteyen biriyim.  Tüm insanların sınırsız değerde olduğuna, insanın değerin kendisi olduğuna ve her insanın sınırsız bir sevgi görme hakkı olduğuna inanıyorum. 

Biliyorum bu naif bir düşünce ve biliyorum “sevgi” politik diskurda çok demode kaçan bir kavram.  İçinde büyüdüğüm marksist gelenek bu kelimeyle dalga geçiyor.  Feminist literatür ise erkeklerin kadın öldüren sevgileri karşısında sevginin s’sini duymak istemez hale gelmiş durumda.  Bu bıkkınlığın bir sebebi var.  Bir çok erkek sevginin ne demek olduğu konusunda çok hazırlıksız, öfkeli ve saçma sapan hareketler yapmaya eğilimli.

İyi bir insan olmalarının hakettikleri aşkın kendilerine gelmesini beklemek için yeterli olduğunu sanıyorlar.   Diğer hiçbir konuda inanmasalar bile 21nci yüzyıl erkekleri yazılı ve görsel kültürün tüm hikayeleri tarafından bir aşk karmasına inandırılmış durumdalar. 

Oysa aşkın kendisi böyle bir şey değil.  Her zaman hakettiğinizi düşündüğünüz sevgiyi görebileceğiniz bir şey değil. Ne kadar sabırlı olursanız olun, ne kadar mütevazi olursanız olun bu şey… olmak zorunda değil.

Sadece yüzeysel bir iyi insan olmanız değil söylediğim.  Karşısındaki kadının ilgisini kazanmak için olmadığı bir insan gibi davranan o erkeklerden biri olmayabilirsiniz.  Gerçekten ama gerçekten çok çok iyi bir insan olabilirsiniz.  Ama tüm içtenliğinizle iyi bir insan olmanız bile eros’un katı ve öngörülmez çekim yasalarının etrafından dolanamıyor.   İnsanın bu soğuk gerçeği kabullenmesi çok kolay değil biliyorum.  Ne kadar hak ettiğinizi düşünürseniz düşünün, dualarınızı duyacak biri yok, sevdiğiniz o kişinin sizi seçmesini sağlayacak bir ilahi adalet yok.  Diğer tüm konularda kadere, tanrısal müdahalelere, karmaya, yıldızlara, burçlara ve daha başka zilyonlarca tılsıma inanabilirsiniz ama inanın aşk ve seks hayatınız sözkonusu olduğunda bir erkek olarak katı bir ateist olmak zorundasınız.  İnanmanız gereken tek bir gerçek var, o da karşınızdaki kadının beyanı.   Hiçbir güç sizi istemeyen bir kadınla kavuşmanızı sağlamayacak.  Hayır kelimesi hayatınız boyunca Hayır anlamına gelmeye devam edecek.  Bu gerçeği kabullenmeniz birçok hayal kırıklığını çabuk atlatmanıza yardımcı olacak.  Ve temas ettiğiniz birçok kadının da hayatını kolaylaştıracak.   

Bir gün sevginin ve adaletin dünyasını yaratabileceğimize yürekten inanıyorum.  Ama o gün bile aşk başka bir yerde durmaya ve kendine ait kurallara sahip olmaya devam edecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder